My Cart

Close

Tarinamme

Aikojen alussa kuului Tapiolassa; ”Tarvitaan lankaa.” Kävi Tapion väki toimeen. Tellervo lampaat kaitsi ja keritsi. Tapion kaikki tyttäret: Tyytikki, Tuulikki, Mielikki, Annikki ja Sinipiika kävivät lankoja kehräämään. Kasvit ja sienet keitettiin väreiksi, langat värjättiin, vyyhditettiin ja joutuin vietiin tupaan.

Samaa perinnettä jatkaa WoolWomenin käsityöläiset: Tapiottaret Taru, Mari ja Henriikka, jotka ryhtyivät käsin värjäämään kasviväreillä luonnonmukaisilla menetelmillä valmistettua Pirkanmaalaisten isäntien Askon, Heikin, Jussin, Juhanin ja Matin Suomenlampaiden villasta Pirtin kehräämössä ja Salo Angorassa kehrättyjen lankojen valmistamista lankavyyhdeiksi kaikelle kansalle kädentöihin. Tapiottaret tarjoavat lankojaan markkinoilla ja verkkopuodissaan.

Tapiotar Taru on toiminut käsityöalan yrittäjänä aiemminkin tehden ommellen pienille kansalaisille pukimia. Tapiotar Mari toimii edelleenkin käsityöalan yrittäjänä tarjoten kaikelle kansalle villalankojen lisäksi hiusten huolittelua kähertäjäliikkeessään. Tapiotar Henriikka on maatalon tytär ja aiemmin toiminut luomuviljelijänä huolehtien karjasta ja pelloista.  Karja mukaan lukien lampaat sekä hevoset ja niiden hoitaminen on lähellä sydäntä edelleenkin. Peltojen kyntäminen, kylväminen ja sadon korjuu luonnonmukaisesti ja ekologisesti on tärkeä arvo, joka näkyy käyttämiemme kasvivärien luonnonmukaisuuden kautta myös WoolWomenin tuotteissa.

Kaikki Tapiottaria yhdistää käsityöläisyys, luonnonläheisyys ja islanninhevoset sekä tietysti suomenlampaan villa. WoolWomenin arvoina on paikallisuus, kotimaisuus, luonnonmukaisuus ja aitous.