Tarinamme

Aikojen alussa kuului Tapiolassa; ”Tarvitaan lankaa.” Kävi Tapion väki toimeen. Tellervo lampaat kaitsi ja keritsi. Tapion kaikki tyttäret: Tyytikki, Tuulikki, Mielikki, Annikki ja Sinipiika kävivät lankoja kehräämään. Kasvit ja sienet keitettiin väreiksi, langat värjättiin, vyyhditettiin ja joutuin vietiin tupaan.

Samaa perinnettä jatkaa WoolWomenin käsityöläiset: Tapiottaret Taru, Mari ja Terhi jotka ryhtyivät käsin värjäämään kasviväreillä luonnonmukaisilla menetelmillä valmistettua Pirkanmaalaisten isäntien Askon, Heikin, Jussin, Juhanin ja Matin Suomenlampaiden villasta kehräämössä kehrättyjen lankojen valmistamista lankavyyhdeiksi kaikelle kansalle kädentöihin. Tapiottaret tarjoavat lankojaan markkinoilla ja verkkopuodissaan sekä varastopuodistaan.

Tapiotar Taru on toiminut käsityöalan yrittäjänä aiemminkin tehden ommellen pienille kansalaisille pukimia. Tapiotar Mari toimii edelleenkin käsityöalan yrittäjänä tarjoten kaikelle kansalle villalankojen lisäksi hiusten huolittelua kähertäjäliikkeessään.  Eläimet ja niiden hoitaminen sekä luonto on lähellä sydäntä. Luonnonmukaisuus ja ekologisuus  on tärkeä arvo, joka näkyy käyttämiemme kasvivärien luonnonmukaisuuden kautta myös WoolWomenin tuotteissa.

Kaikki Tapiottaria yhdistää käsityöläisyys, luonnonläheisyys ja islanninhevoset sekä tietysti suomenlampaan villa. WoolWomenin arvoina on paikallisuus, kotimaisuus, luonnonmukaisuus ja aitous.